YSM Yazılım Ulusal Basın’da yer almaya devam ediyor. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Sedat Yazıcı ile röportaj yapan Dünya Gazetesi, YSM Yazılım’ı Ar-Ge ve İnovasyonla Fark Yaratan Şirketler arasında gösterdi.
YSM Yazılım müteahhitlik sektörü için geliştirdiği PİR yazılımı ile dünya ikincisi olduğumuz pazara 2011 yılında adım attı. Şimdi bulut tabanlı yüzde 100’e yakın elektronik şirket olmaya çalışıyor ve dünya çapında bir SaaS (yazılım kiralama) şirketi olmayı hedefliyor.
YSM Yazılım (Business Solutions) 1996 yılından beri Yazıcı Grup bünyesinde bilişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir yazılım ve bilişim teknolojileri şirketi. 2007 yılında başladığı Ar-Ge faaliyetlerini Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ında yürütüyor. Satış ve satış sonrası hizmet ağı ile tüm Türkiye çapında kamu, bankacılık ve GSM sektörü başta olmak üzere Türkiye ve çevre ülkelerde uluslar arası standartlarda yazılım, danışmanlık ve dijital pazarlama alanlarında inovatif iş çözümleri sunmak için çalışıyor.
Şirket olma yolunda ilerleyip, kişiden çok sisteme yatırım yaptıkları bilgisini veren YSM Yazılım Genel Müdürü Sedat Yazıcı, bu durumun hem verimlilik hem de kar sağladığını belirtiyor. Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonrasında ortaya çıkan ürünler hakkında ise şu bilgileri veriyor: “YSM Bulut Platformu KOBİ’lerin ihtiyaçlarına uygun modül ve paketleri kendilerinin seçebileceği ‘Ne Vereyim KOBİ’me?’mottosu ile hazırlandı. En niş ve sektörü geniş ‘PİR’ isimli bir ürünümüz var. Müteahhitlik sektörüne özel geliştirildi. PİR dünya ikincisi olduğumuz proje, müteahhitlik kısaca şantiye sektörünün ilk bulut yazılımı diyebiliriz. Tamam SaaS (Yazılımı Hizmet Olarak Kiralama) modeline uygun bir paketleme ve lisanslama mantığımız var. Müşterinin bugüne kadar kullandığı ticari paket, ERP, genel muhasebe, bordro ve özel yazılımıyla da entegrasyon yapabiliriz.
YSM olarak sektörel şantiye bulut paketi PİR yazılımına 2011’de inşaat ve mekanik sektörüyle başladıklarını ve 2015 yılı itibariyle 30 civarında sektöre hitap ettiklerini söyleyen Yazıcı, genelde şantiyenin müteahhidi yönettiğini, PİR ile ise müteahhidin şantiyelerini yönettiğine vurgu yapan Yazıcı, “Kontrol müteahhide geçer. Kayıp, kaçak azalır ve verimlilikle birlikte karlılık da paralelinde artmaya başlar. Şantiye
proje sayısı sınırı olmada multi-proje yönetimi, toplu satın almayı kolaylaştıran satın alma sihirbazı, proje bütçe kontrol, satınalma, stok-malzeme yönetimi, İK ve puantaj, finans ve müteahhit için hayati derece önemli olan nakit akışı modülleri ile merkez ve şantiyelerin her açıdan merkezi tek bir havuzmuş gibi yönetimi kolaylaştırıyor, müteahhide ve proje koordinatörlerine 360 derece proje-şantiye görünümü sağlayarak kontrol ve kumandayı kaybetmemelerini sağlıyor” diyor.
Yaptığı iş geliştirme çalışmalarına 3 adet hibe destek alan YSM’nin iş ve gelir modellerinin yüzde 95’ini SaaS, yüzde 5’ini lokal kullanım oluşturuyor. Ayrıca Ar-Ge harcamaları için YSM Yazılım olarak devletten 3 adet Ar-Ge desteği alındı.